S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za izboljšanje dolgotrajne oskrbe

Evropska sredstva za izboljšanje dolgotrajne oskrbe

Ljubljana, 6. april 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za izvedbo pilotnih projektov, ki bodo podpirali prehod v izvajanje sistemskega zakona o dolgotrajni oskrbi. Skupna vrednost razpoložljivih nepovratnih sredstev za javni razpis, ki ga bo predvidoma 13. aprila objavilo Ministrstvo za zdravje, znaša do največ 6,1 milijona evrov za leta 2018, 2019 in 2020. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov zneska oziroma 4,9 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje treh pilotnih projektov, ki bodo testirali nove integrirane rešitve na področju dolgotrajne oskrbe za osebe, starejše od 18 let, ki so trajno odvisne od tuje pomoči. V treh pilotnih okoljih (urbano, ruralno in semi-ruralno) v Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija se bo tako pilotno preizkusilo ključna orodja, mehanizme in storitve za zagotavljanje kakovostne, varne in integrirane dolgotrajne oskrbe v skladu z izbiro uporabnika in njegovo aktivno udeležbo. Ugotovitve v tem okviru bodo izhodišče za dokončno oblikovanje sistemskih rešitev na področju dolgotrajne oskrbe.

Podprti bodo torej tisti pilotni projekti, ki bodo podpirali prehod v izvajanje sistemskega zakona o dolgotrajni oskrbi. V tem okviru se bo podprla vzpostavitev in delovanje enotne vstopne točke, usposabljanje strokovnega osebja in razvoj z IKT podprtih storitev ter strukture. Enotna vstopna točka bo kasneje delovala tudi v sistemu dolgotrajne oskrbe.

Več informacij: Ministrstvo za zdravje.

Deli to novico z ostalimi