S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za karierne perspektive na področju kulture

Evropska sredstva za karierne perspektive na področju kulture

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Podpora novim kariernim perspektivam v obdobju 2018–2021«, ki ga bo Ministrstvo za kulturo objavilo v kratkem. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 2 milijona evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma 1,6 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture. Ciljna skupina so brezposelne osebe, ki bodo v trenutku vključitve v projekt zaposlitve stare do vključno 29 let. Pod strokovnim vodstvom mentorja bodo zaposleni najmanj dvanajst mesecev v obsegu polnega delovnega časa opravljali naloge in pridobivali znanja, veščine, spretnosti in delovne izkušnje, ki bodo povečale njihove zaposlitvene možnosti. Na javni razpis se bodo lahko prijavili javni zavodi s področja kulture, katerih ustanoviteljica je država ali lokalna skupnost in so registrirani za opravljanje kulturno-umetniških dejavnosti in posredovanje kulturnih dobrin s področja umetnosti v Sloveniji.

Javni razpis na ta način prispeva k vzpostavitvi spodbudnejšega delovnega okolja na področju kulture in k povečanju deleža zaposlenih od vključenih mladih v ukrepe na trgu dela.

Gre za ponovno objavo javnega razpisa, ki ga je Ministrstvo za kulturo objavilo in preklicalo v začetku leta 2017.

 

Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

 

 
Deli to novico z ostalimi