S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za mobilnost slovenskih visokošolskih učiteljev v obdobju 2018–2021

Evropska sredstva za mobilnost slovenskih visokošolskih učiteljev v obdobju 2018–2021

Ljubljana, 21. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis mobilnost slovenskih visokošolskih učiteljev 2018–2021«. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, je dobra 2,1 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 1,7 milijona evrov. 

Namen javnega razpisa, ki ga bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo v kratkem,  je podpora pedagoškemu in strokovnemu izpopolnjevanju slovenskih visokošolskih učiteljev ter njihovemu povezovanju s pedagoškimi in raziskovalnimi kadri na tujih visokošolskih institucijah. Aktivnosti javnega razpisa bodo vplivale na posodobitev pedagoškega procesa na slovenskih visokošolskih zavodih in s tem na izboljšanje kompetenc študentov in zaposljivost diplomantov, na prepoznavnost slovenskega visokošolskega prostora v mednarodnem okolju ter na večje povezovanje slovenskih visokošolskih kadrov in institucij z mednarodnim okoljem.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi