S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Kohezija do 2013 English

Za povečavo in pomanjšavo elementov uporabljajte tipki CTRL+ ali CTRL-.

Evropska sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okoljih na Univerzi na Primorskem

Evropska sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okoljih na Univerzi na Primorskem

Ljubljana 14. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij, ki se bo izvajal v okviru Univerze na Primorskem. Skupna višina sredstev je dobrih 42.000 evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 34.000 evrov.

Namen programa je izboljšati udeležbo slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij na mednarodnih mobilnostih ter posledično povečati učinek mobilnosti in pridobivanja novih kompetenc za potrebe trga dela.

Pričakuje se, da bodo študenti kot ciljna skupina programa poleg pridobivanja novih kompetenc in strokovnega znanja izboljšali tudi znanje jezika, spoznali delo v novem okolju, se naučili prilagajati, sodelovati in bodo postali bolj samostojni in samozavestni. Pričakuje se, da bodo izkušnje, ki jih bodo študenti pridobili v tujini izboljšale njihovo konkurenčnost na trgu delovne sile po končanem študiju. Bolj kakovostno in mednarodno odprto visokošolsko izobraževanje pa bo preko bodočega delovanja visokošolskih diplomantov na trgu dela posredno vplivalo tudi na internacionalizacijo drugih sektorjev družbe.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi