S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za nakup in vgradnjo pametnih števcev električne energije

Evropska sredstva za nakup in vgradnjo pametnih števcev električne energije

Ljubljana, 28. junij 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje pametnih števcev električne energije za obdobje 2017 do 2022«, ki ga bo objavilo Ministrstvo za infrastrukturo. Skupna višina javnih sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa znaša 13,9 milijona evrov, ki jih prispeva Kohezijski sklad.

Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev za nakup in vgradnjo pametnih števcev električne energije. Finančne spodbude, ki se dodeljujejo kot državne pomoči, so namenjene za zamenjavo števcev električne energije s pametnimi števci, ki elektroenergetskim podjetjem omogočajo tako daljinsko odčitavanje kot tudi samo krmiljenje električnega števca. Razpis bo tako prispeval k razvoju in uporabi pametnih distribucijskih sistemov, ki delujejo pri nizkih in srednjih napetostih, in s tem k večji izkoriščenosti ter učinkovitosti distribucijskih sistemov.

Deli to novico z ostalimi