S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za plačevanje dajatev prek spleta

Evropska sredstva za plačevanje dajatev prek spleta

Ljubljana, 27. september – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »ePlačam«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo projekta znaša skoraj 490.000, 392.000 evrov bo prispeval Evropski socialni sklad.


Projekt ”ePlačam” bo omogočil plačevanje nekaterih obveznih dajatev prek spleta ter dostop do spletne banke in spletnih plačil prek mobilnih naprav. Tako bodo proračunski uporabniki prek modula za spletno predstavitev svojih storitev uporabnikom lažje ponudili svoje storitve, na drugi strani pa bo za uporabnike dostop poenostavljen in cenejši kot plačevanje prek ustaljenih bančnih poti. Projekt bo zagotovil kakovostnejšo storitev proračunskih uporabnikov, saj bodo njihove storitve prek enotnega portala in prek sodobnejših poti dostopnejše, do njih pa bodo uporabniki brezplačno dostopali ter tudi brez dodatnih stroškov plačevali storitve s plačilnimi ali kreditnimi karticami in z mobilnimi napravami. Proračunski uporabniki bodo lahko tudi dostopali do poslovne analitike svojih podatkov v sistemu, kar jim bo omogočilo lažji in hitrejši pregled nad poslovanjem. Na ta način se bo zagotovila poenostavitev poslovanja proračunskih uporabnikov, boljša dostopnost za uporabnike storitev, znižanje stroškov uporabnikov in večja transparentnost.

Več informacij: Ministrstvo za javno upravo.



Deli to novico z ostalimi