S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za projekte socialne aktivacije

Evropska sredstva za projekte socialne aktivacije

Ljubljana, 30. oktober 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za sofinanciranje projektov »Razvoj in izvajanje programov socialne aktivacije«, ki ga bo objavilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Skupna višina sredstev namenjenih za javni razpis je nekaj manj kot 2 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval skoraj 1,6 milijona evrov oziroma 80 odstotkov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov, katerih aktivnosti bodo usmerjene v razvoj in izvajanje programov socialne aktivacije ter povezovanje z ostalimi programi na področju socialne aktivacije, socialno varstvenimi, zdravstvenimi ter zaposlitvenimi programi. Razpisani programi bodo zagotavljali socialne spretnosti in znanja osebam iz ciljnih skupin, dvig njihove motivacije, graditev funkcionalnih spretnosti za aktivno reševanje socialnih problematik ter njihovo opolnomočenje za približevanje vstopu na trg dela.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje predvidoma 21 projektov (predvidoma 13 v kohezijski regiji vzhodna Slovenija in 8 v kohezijski regiji zahodna Slovenija), ki bodo razvili in izvajali programe socialne aktivacije ter bodo s svojim celostnim pristopom vplivali na socialno vključenost oseb iz ciljnih skupin ter na povečanje njihovih zaposlitvenih možnosti, s tem pa na celovit način prispevali k reševanju problema socialne izključenosti in tveganja revščine.

Javni razpis predstavlja enega izmed razpisov, ki se izvajajo v okviru reorganizacije področja del Centrov za socialno delo in samega razvoja socialne aktivacije v Sloveniji.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi