S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za raziskovalno razvojne projekte v višini 74 milijonov evrov

Evropska sredstva za raziskovalno razvojne projekte  v višini 74 milijonov evrov

Ljubljana, 30. junij 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2«, ki ga bo predvidoma danes objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Skupna višina javnih sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 74,2 milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj prispeva 80 % oziroma 59,4 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je spodbujanje raziskovalno razvojnih in inovacijskih dejavnosti v podjetjih ali konzorcijih podjetij v okviru inovativnih raziskovalno razvojnih projektov za razvoj novih ali izboljšanih izdelkov, procesov ali storitev na prednostnih področjih Slovenske strategije pametne specializacije (»S4«). S tem se želi doseči pospeševanje inovacij, skrajšanje časa od ideje do trga, krepitev konkurenčnega položaja podjetij in njihovega pozicioniranja v obstoječih ter novih verigah vrednosti in povečanje naložb zasebnega sektorja v raziskave in inovacije.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izvajanja RRI projektov podjetij ali konzorcijev podjetij, katerih projektni cilj mora biti nov ali izboljšan izdelek, proces ali storitev, razvit do stopnje, da je potrjen v končni obliki ter primeren za uporabo v realnem okolju. Predvidena je podpora najmanj 150 inovativnih, raziskovalno razvojnih projektov podjetij ali konzorcijev podjetij, ki se nanašajo na razvoj novih ali izboljšanih izdelkov, procesov ali storitev z visoko dodano vrednostjo in s tržnim potencialom, kar posledično veča konkurenčnost sodelujočih podjetij.

Do sofinanciranja so upravičeni tisti RRI projekti, ki se lahko uvrstijo v fokusna področja in/ali tehnologije po prednostnih področjih uporabe, in sicer:
1. Pametna mesta in skupnosti
2. Pametne zgradbe in dom z lesno verigo
3. Mreže za prehod v krožno gospodarstvo
4. Trajnostna pridelava hrane
5. Tovarne prihodnosti
6. Zdravje - medicina
7. Mobilnost
8. Razvoj materialov kot končnih produktov

Več informacij in objava razpisa: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Deli to novico z ostalimi