S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje podjetnosti v gimnazijah

Evropska sredstva za spodbujanje podjetnosti v gimnazijah

Ljubljana, 3. november 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah«, ki ga bo predvidoma danes objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Skupna višina sredstev namenjenih za javni razpis znaša 2,7 milijona evrov, skoraj 2,2 milijona bo prispeval Evropski socialni sklad.

Namen javnega razpisa je razviti, preizkusiti in implementirati celosten model spodbujanja kompetence podjetnosti v javno veljavnih izobraževalnih programih splošne in strokovne gimnazije, s katerim bi omogočili dijakom prožnejšo prehajanje med gimnazijami in okoljem. Najprej se bo s kompetenco podjetnosti opolnomočilo strokovne delavce, nato pa preko njih dijake. Poleg znanja je cilj dijakom zagotoviti čim več praktičnih izkušenj in jih naučiti, kako pridobljeno znanje uporabiti, kako delovati proaktivno ter samoiniciativno. Tako bodo dijaki po končanem šolanju bolje opremljeni z znanjem, veščinami in spretnostmi, s katerimi bodo učinkoviteje vstopali na trg delovne sile kot samostojni posamezniki. S tem jim bo zagotovljen tudi prožnejši prehod med izobraževanjem in okoljem. V okviru izvajanja razpisa bo zato ključnega pomena povezovanje gimnazije z okoljem, ki bo morala vzpostaviti partnerstvo za zagotavljanje praktičnih izkušenj dijakov z odpiranjem izobraževanja v okolje. Z modelom se bo tako vzpostavila kultura podjetnosti tako v kot izven šolskega prostora in to v najmanj sedemdesetih gimnazijah.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Deli to novico z ostalimi