S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za vozlišča P+R

Evropska sredstva za vozlišča P+R

Ljubljana, 21. december 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti – vozlišča P+R«. Za dobrih 5 milijonov evrov vredno naložbo bo Kohezijski sklad EU prispeval približno 4,3 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa, ki ga bo Ministrstvo za infrastrukturo predvidoma objavilo jutri, je dodelitev nepovratnih sredstev posameznim občinam za sofinanciranje naložb v vozlišča P+R, natančneje za nakup zemljišč, gradnjo nepremičnin, vzdrževalna dela, stroške informiranja in komuniciranja ter nekatere druge stroške.

V okviru javnega razpisa bo na urbanih območjih novozgrajenih 6 vozlišč P+R, ki bodo prispevala k razvoju trajnostne mobilnosti. S tem se bo izboljšala kakovost zraka in življenjskega prostora v mestih. Poleg tega bodo vozlišča prispevala k boljši povezanosti urbanih območij z njihovim zaledjem, zmanjšanju prometnih zastojev in povečanju prometne varnosti.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi