S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za vzdrževanje kmetijske krajine na Goričkem

Evropska sredstva za vzdrževanje kmetijske krajine na Goričkem

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Vzdrževanje kmetijske krajine za ptice in metulje na Goričkem«. Za približno 1,8 milijona evrov vredno naložbo na programskem območju kohezijska regija Vzhodna Slovenija bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 1,4 milijona evrov.

Namen naložbe je z varstvenimi ukrepi izboljšati pogoje in stanje dveh vrst ptic, treh vrst metuljev, dveh vrst hroščev, treh vrst netopirjev in treh travniških habitatnih tipov, ki so na Goričkem v neugodnem ohranitvenem stanju. Z ukrepom košnje se bo na 49 ha treh travniških habitatnih tipov in na 31 ha travnikov oziroma habitatov za strašničinega in temnega mravljiščarja izboljšalo stanje ohranjenosti. Z drugimi neposrednimi varstvenimi ukrepi pa se bo izboljšalo 87 ha zemljišč, in sicer travniških visokodebelnih sadovnjakov, travnikov, mejic in delno zaraščenih površin.

Več informacij: Ministrstvo za okolje in prostor.

Deli to novico z ostalimi