S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

S predstavniki Evropske komisije obiskali Dom Bohinj

S predstavniki Evropske komisije obiskali Dom Bohinj

Ljubljana, 15. junij 2017 - Predstavniki Evropske komisije, Generalnega direktorata za regionalni in urbani razvoj ter Generalnega direktorata za zaposlovanje,  so v torek, 13. junija, skupaj s člani odbora za spremljanje Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, po zaključeni četrti redni seji obiskali Dom Bohinj.

Upravičenec, Center šolskih in obšolskih dejavnosti Ljubljana, je  predstavil svojo dejavnost in prenovo stavbe Doma v Bohinju, v okviru katere je bila izvedena tudi celovita energetska prenova, sofinancirana s strani Kohezijskega sklada v višini 276.321,46 evrov. Projekt v skupni vrednosti 1,5 milijona evrov je izveden po modelu energetskega pogodbeništva. Zasebni partner Petrol, d. d., s katerim je upravičenec sklenil 15 letno pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu, je za izvedbo operacije  prispeval 50,2 odstotkov vrednosti upravičenih izdatkov. Na dogodku je predstavil tehnološke rešitve za izvedbo celovite energetske prenove, koristi izvajanja po modelu pogodbenega zagotavljanja prihrankov ter izkušnje, ki jih ima Petrol, d. d., z izvajanjem tovrstnih projektov v evropskem prostoru, tudi izven meja Slovenije.

Slovenija bo v okviru izvajanja Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 energetsko obnovila 1,8 milijona m2 površin stavb v celotnem javnem sektorju, pri čemer imajo prednost projekti, ki se izvajajo z vključevanjem zasebnih partnerjev po modelu pogodbenega zagotavljanja prihrankov. S ciljem  preveritve podrobnosti koncepta in doseganja demonstracijskega učinka, se je izvajanje pričelo z izvedbo treh demonstracijskih projektov, med katerimi je prvi izvedeni projekt Energetska prenova Doma Bohinj.

Deli to novico z ostalimi