S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Kohezija do 2013 English

Za povečavo in pomanjšavo elementov uporabljajte tipki CTRL+ ali CTRL-.

Kaj omogočamo mladim z EU sredstvi?

Za mlade so v okviru operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020 predvidena številna področja, kjer lahko iz evropskih sredstev izkoristijo priložnosti pri reševanju podjetniških izzivov, zaposlovanju in izobraževanju.

  • Inovativne mlade spodbujamo, da svojo kreativnost usmerjajo v ustanavljanje lastnih podjetij in start-upov ter jim s sodelovanjem z izkušenimi podjetji in raziskovalnimi institucijami nudimo mentorstvo.

Aktualnia razpisa: 

Tržne raziskave na tujih trgih v letih 2016 in 2017

Javni razpis »Spodbujanje zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah z namenom sodelovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov z nevladnimi organizacijami na področju dela z otroki s posebnimi potrebami«

  • Vsem mladim do 29. leta omogočamo zaposlitev (skupaj s pripravništvom), usposabljanje na delovnem mestu, vključitev v formalno izobraževanje ali krajše praktično usposabljanje v štirih mesecih po registraciji na zavodu za zaposlovanje. 

Aktualni javni razpis:

Javni razpis za izbor operacij »Prva zaposlitev: Pomočnik vzgojitelja sem 2017–2018«

Aktualna povabila:

Javno povabilo za usposabljanje na delovnem mestu - mladi 2016/2017

Javno povabilo Usposabljanje na delovnem mestu in povračilo upravičenih stroškov usposabljanja

Javno povabilo "Spodbude za trajno zaposlovanje mladih"

  • Skozi celotni učni proces mladim svetujemo, da se odločijo za izobraževanje za poklice, kjer bodo po zaključenem šolanju bolj zaposljivi. 

Aktualni javni razpis:

Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2017/2018

  • Mladim omogočamo študijsko izmenjavo v tujini.
  • Mlade iz ranljivih skupin vključujemo v programe usposabljanja in izobraževanja, ki jih razvijamo skupaj s socialnimi podjetji, in tako povečujemo zaposljivost in vključenost v družbo.
  • Za mlade v vzhodni Sloveniji pripravljamo posebne programe zaposlovanja. Omogočamo jim poskusno trimesečno spoznavanje z delodajalcem in potem enoletno zaposlitev.
  • Zaposlene mlade spodbujamo k vseživljenjskem učenju in usposabljanju ter pridobivanju novih veščin, da so prilagojene modernemu delovnemu mestu.