S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska komisija sprejela program čezmejnega sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko 2014-2020

Evropska komisija je danes sprejela program čezmejnega sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko 2014-2020. Skupna vrednost programa znaša 18,6 milijona evrov, od tega bo 14,8 milijona prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Cilj naložb bo ohranjanje in spodbujanje naravne in kulturne dediščine v dveh slovenskih in dveh madžarskih regijah. Program bo podprl razvoj trajnostne turistične dejavnosti, zlasti na podeželju. Naravne in kulturne znamenitosti bodo povezane z novimi kolesarskimi in pohodniškimi potmi, ki bodo tvorile čezmejne turistične poti. Poleg tega bo program spodbujal sodelovanje med javnimi in nevladnimi organizacijami za razvoj skupnih rešitev na področju zdravstvenih in socialnih storitev. Nove naložbe naj bi povečale število turistov v regiji, omogočile skupno organizacijo izobraževalnih dogodkov, povezanih s kulturno in naravno dediščino regije, ter povečale raven čezmejnega sodelovanja na ravni institucij.


Proračun petega programskega obdobja Interreg za obdobje 2014–2020 znaša 10,1 milijarde evrov, namenjen pa je več kot 100 programom sodelovanja med regijami in teritorialnimi, socialnimi ter gospodarskimi partnerji.

Deli to novico z ostalimi