S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva v okviru CTN za energetsko sanacijo stanovanjskega objekta v Velenju

Evropska sredstva v okviru CTN za energetsko sanacijo stanovanjskega objekta v Velenju

Ljubljana, 22. marec 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Energetska sanacija objekta Cesta talcev 18A, Velenje«, ki se izvaja v okviru Celostnih teritorialnih naložb. Za 285.000 evrov vredno naložbo, v okviru katere bo energetsko saniran in obnovljen stanovanjski objekt, je Mestna občina Velenje uspešno kandidirala za dobrih 128.000 evrov evropskih sredstev.

Celostne teritorialne naložbe (CTN) se izvajajo v mestnih občinah, ki lahko na podlagi Trajnostnih urbanih strategij za sofinanciranje predlagajo projekte, ki bodo prispevali k izvajanju trajnostnih urbanih strategij, urbani prenovi, trajnostni mobilnosti, učinkoviti rabi energije in k drugim specifičnim ciljem Operativnega programa, ki izkazujejo celovit pristop k doseganju razvojnih ciljev posameznega mesta in vključujejo različne vire (so)financiranja.

Projekt, za katerega je sredstva uspešno pridobila Mestna občina Velenje, je eden izmed takšnih primerov. Objekt, ki bo energetsko saniran, se nahaja znotraj urbanega območja, z njegovo ureditvijo pa se bo dvignila kvaliteta bivanja najemnikov, znižali se bodo stroški porabljene toplotne energije, stroški upravljanja, vzdrževanja in obratovanja objekta. S tem Mestna občina in država prispevata k spodbujanju trajnostne oz. energetske učinkovitosti, pametnega ravnanja z energijo in uporabe obnovljivih virov energije v javni infrastrukturi, vključno z javnimi stavbami, in stanovanjskem sektorju.

S spodbujanjem trajnostnega urbanega namreč želi država izkoristiti notranje potenciale mest, izboljšati kakovost bivanja in spodbuditi gospodarsko rast. Za ta namen je v obdobju 2014–2020 skupno na voljo 107 milijonov evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in 10 milijonov evrov  iz Kohezijskega sklada.

 

Deli to novico z ostalimi