S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za boljše upravljanje nepremičnin v lasti države

Evropska sredstva za boljše upravljanje nepremičnin v lasti države

Ljubljana, 4. avgust 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za informacijsko orodje »Gospodar«, ki bo omogočil preglednost in enostavno upravljanje z nepremičninami v lasti ali uporabi države. Skupna višina javnih sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 770.000 evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 80 odstotkov oziroma 616.000 evrov.

Namen naložbe je zagotoviti sodobno informacijsko rešitev za evidentiranje in upravljanje nepremičnin v lasti ali uporabi države, ki bo skladna z zakonodajo in predpisi, povezanimi z nepremičnim premoženjem države ter strategijo ravnanja z nepremičnim premoženjem. Podatki bodo dostopni na enem mestu, povezave na zunanje storitve pa bodo omogočale ažurnost in konsistenco podatkov z drugimi uradnimi evidencami (Zemljiška knjiga, kataster stavb, itd.). Informacijska rešitev bo omogočala obdelavo podatkov o nepremičninah, pripravo statistik povezanih z lastništvom, uporabo in upravljanjem nepremičnin ter merjenje in spremljanje učinkov programov ter naložb povezanih z nepremičninami v lasti države. To bo omogočalo preglednost nad vsemi nepremičninami v lasti države, upravljanjem neposrednih in posrednih proračunskih uporabnikov ter najemi države.

Več informacij: Ministrstvo za javno upravo.

Deli to novico z ostalimi