S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za daljinsko ogrevanje na obnovljive vire

Evropska sredstva za daljinsko ogrevanje na obnovljive vire

Ljubljana, 9. november 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije za obdobje  2016 do 2020, ki ga bo Ministrstvo za infrastrukturo objavilo predvidoma še ta petek. Javni razpis v  vrednosti 8 milijonov evrov bo v celoti izveden s sredstvi Kohezijskega sklada. 

 S ciljem spodbujanja proizvodnje in distribucije energije, ki izvira iz obnovljivih virov, bo Ministrstvo za infrastrukturo objavilo javni razpis, v okviru katerega bodo financirani projekti izgradnje sistemov daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije (v nadaljevanju: DO OVE); razširitve daljinskega omrežja pri obstoječem sistemu DO OVE z ali brez dograditve dodatnih kotlov na lesno biomaso; solarni sistem za pripravo tople vode - v kolikor izraba solarne energije kot dodatnega vira prispeva k izboljšanju gospodarnosti celotnega sistema DO OVE.

 Razpisana sredstva bodo namenjena gospodarskim družbam in samostojnim podjetnikom. 

 Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi