S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za energetsko obnovo stanovanj v javni lasti v Celju

Evropska sredstva za energetsko obnovo stanovanj v javni lasti v Celju

Ljubljana, 29. oktober 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Energetska obnova stanovanj v javni lasti v mestni občini Celje«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 730.000 evrov, od tega bo Kohezijski sklad prispeval dobrih 126.000. 

V okviru projekta se bo izvedla celovita energetska prenova dveh večstanovanjskih objektov v Mestni občini Celje. Namen investicije je izvedba potrebnih ukrepov za celovito energetsko sanacijo objektov s ciljem nižje rabe energije in posledično nižjih stroškov njene porabe. Energetska sanacija bo obsegala dodatno toplotno izolacijo celotnega ovoja objekta, zamenjavo vsega stavbnega pohištva, vključno z zamenjavo zunanjih in notranjih okenskih polic zaradi povečanja debeline fasadnega sloja, in toplotno izolacijo krovne plošče. Na novo se bodo vgradila tudi vhodna vrata na stopnišču proti kletni etaži. 

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi