S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za energetsko prenovo stavb v javni lasti v Trbovljah, Ajdovščini in Lendavi

Evropska sredstva za energetsko prenovo stavb v javni lasti v Trbovljah, Ajdovščini in Lendavi

Ljubljana, 29. avgust 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitvi o finančni podpori za dva projekta energetske prenove stavb v javni lasti. Gre za stavbe Splošne bolnišnice Trbovlje ter upravni enoti v Ajdovščini in Lendavi.

Projekt »Energetska sanacija treh stavb Splošne bolnišnice Trbovlje« obsega prenovo bolnišnične, upravne in stare pediatrične stavbe. Skupna vrednost naložbe je nekaj več kot 2,4 milijona evrov, od tega bo Kohezijski sklad prispeval 523.000 evrov oz. 85 odstotkov celotnega programskega prispevka za ta namen. 

Namen projekta, v okviru katerega bo energetsko obnovljenih 9.260 m2 skupne tlorisne površine, je zmanjšati specifično porabo primarne energije v stavbah, zmanjšati specifične stroške za nakup energentov za potrebe stavb, poenostaviti obratovanje in vzdrževanje ter zmanjšati specifične obratovalne in vzdrževalne stroške stavb, prispevati k zmanjšanju obremenjevanja okolja s toplogrednimi plini in zagotoviti podlago za okoljsko prijaznost stavb.

Več informacij: Ministrstvo za zdravje.

Za projekt »Celovita energetska prenova javnih stavb v lasti RS na dveh lokacijah (UE Ajdovščina in UE Lendava)« v skupni višini nekaj več kot 814.000 evrov bo Kohezijski sklad prispeval dobrih 213.000 evrov oz. 85 odstotkov celotnega programskega prispevka za ta namen. 

S ciljem zmanjšati specifične obratovalne in vzdrževalne stroške stavb ter prispevati k zmanjšanju obremenjevanja okolja s toplogrednimi plini, bo v okviru projekta energetsko obnovljenih 2.783 m2 skupne tlorisne površine.

V Ajdovščini se bo izvedla sanacija fasade, strehe in krovne plošče, vgrajena bodo zunanja senčila, prezračevalna naprava z rekuperacijo, zamenjan bo ogrevalni sistem in energent. Na stavbi v Lendavi pa bo sanirana fasada in ravna streha, zamenjano stavbno pohištvo, izvedeno hidravlično uravnoteženje, prezračevalni sistem ter varčnejša razsvetljava. 

Več informacij: Ministrstvo za javno upravo.

Deli to novico z ostalimi