S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za energetsko sanacijo stanovanjske stavbe v Novem mestu

Evropska sredstva za energetsko sanacijo stanovanjske stavbe v Novem mestu

Ljubljana, 9. november 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Energetska sanacija stanovanjske stavbe Kočevarjeva 10 A«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta znaša 118.000 evrov, k temu pa bo Kohezijski sklad prispeval skoraj 44.000 evrov. Projekt se izvaja v okviru mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN).

V okviru projekta se bo izvedla energetska sanacija večstanovanjske stavbe na Kočevarjevi ulici 10 A v Novem mestu, ki je v lasti tamkajšnje mestne občine. Meri 1.081 m2 in obsega 22 neprofitnih stanovanj. V okviru sanacije se bo ovoj stavbe ustrezno toplotno izoliral, kar bo vključevalo izvedbo fasade s toplotno izolacijo EPS debeline vsaj 15 cm in izvedbe toplotnih izolacij: stropa proti neogrevanemu podstrešju, sten in tal proti neogrevani kleti, tal kletnega stanovanja ter vgradnjo termostatskih ventilov in sanacijo razsvetljave. Tako se bodo zmanjšali negativni vplivi na okolje, pa tudi poraba energije za ogrevanje in električne energije. S tem se bodo posledično izboljšali bivalni pogoji za stanovalce.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo in Mestna občina Novo mesto.

Deli to novico z ostalimi