S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za inovativne projekte zaposlovanja mladih

Evropska sredstva za inovativne projekte zaposlovanja mladih

Ljubljana, 9. maj 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za Javni razpis za sofinanciranje inovativnih projektov za zaposlovanje mladih za leti 2018 in 2019. Skupna višina sredstev, namenjenih za razpis, ki ga bo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavilo predvidoma prihodnji teden, je dobrih 600.000 evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval nekaj več kot 500.000 evrov.

Ključni cilj javnega razpisa je v obeh kohezijski regijah s sofinanciranjem podpreti en inovativni projekt, ki bo brezposelne osebe, stare do vključno 28 let, s konkretnimi aktivnostmi oziroma dejavnostmi, spodbudil k čimprejšnji in ciljno usmerjeni aktivaciji v smislu proaktivnega in samostojnega vključevanja na trg dela s povečevanjem ter ustvarjanjem novih zaposlitvenih možnosti.

Brezposelni mladi bodo vključeni v projektne aktivnosti z namenom pridobivanja in razvijanja sposobnosti, znanj, veščin in spretnosti pri aktivnem iskanju zaposlitve. Pri teh aktivnostih bodo obvezno sodelovali tudi potencialni delodajalci, s ciljem znižanja brezposelnosti mladih pa se bo spodbujalo tudi partnersko sodelovanje z drugimi deležniki na trgu dela. Po uspešno zaključenih projektnih aktivnostih bo brezposelna mlada oseba prejela potrdilo, na osnovi katerega bodo lahko delodajalci, ki se bodo v času trajanja projektnih aktivnosti z njo povezali oziroma bodo izkazali namero za njeno zaposlitev, imeli možnost za pridobitev subvencije za zaposlitev na javnem povabilu v okviru projekta »Spodbude za zaposlitev mladih«, ki je bil potrjen konec aprila.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi