S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za kadrovske štipendije v okviru regijskih shem

Evropska sredstva za kadrovske štipendije v okviru regijskih shem

Ljubljana, 16. november 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Podelitev javnega pooblastila ter sofinanciranje izvajanja regijskih shem kadrovskih štipendij 2016–2022«, ki ga bo v kratkem objavilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 18,4 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma dobrih 14,7 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje izvajanja regijske sheme kadrovskih štipendij, ki temelji na partnerstvu med delodajalci, upravičenci (izvajalci javnih pooblastil) in državo. Sofinanciranje kadrovskih štipendij v okviru regijskih štipendijskih shem je med drugim namenjeno usklajevanju ponudbe in povpraševanja po kadrih v posamezni statistični regiji - v smislu usklajenosti znanja mladih s potrebami na trgu dela, dvigu ravni izobrazbene strukture, zniževanju strukturne brezposelnosti, vračanju oziroma ohranjanju visoko izobraženih kadrov v statističnih regijah in povezovanju izobraževanja z gospodarstvom in širšim družbenim okoljem.

V okviru javnega razpisa bo javno pooblastilo podeljeno 12 nosilcem regijske sheme kadrovskih štipendij, v katere bo v obdobju od šolskega/študijskega leta 2016/2017 do vključno šolskega/študijskega leta 2021/2022 vključenih 4.000 dijakov in študentov na dodiplomski in podiplomski stopnji študija.

 Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi