S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za kolesarske povezave v Kranju

Evropska sredstva za kolesarske povezave v Kranju

Ljubljana, 10. december 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitve o finančni podpori za projekt »Kolesarske povezave v Kranju 1 - 6«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 2,19 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,07 milijona evrov.

V okviru projekta bodo izvedeni ukrepi za dopolnitev in dograditev manjkajoče kolesarske infrastrukture v skupni dolžini 8,837 km s pripadajočo opremo, spremljajočo infrastrukturo za pešce in komunalno infrastrukturo na šestih zaokroženih hrbteničnih povezavah, ki povezujejo gosto naseljene mestne soseske z različnimi središči centralnih funkcij znotraj mestnega območja. Ob tem se bo na kolesarski povezavi 1 v največji stanovanjski soseski Planina vzpostavil Center za trajnostno mobilnost, etažni objekt, namenjen informiranju in ozaveščanju prebivalcev ter podpori kolesarjem, v skupni površini 173,4 m2. 

Mestna občina Kranj želi z izvedbo projekta pospešiti prehod mesta iz tradicionalnih motoriziranih prometnih oblik mobilnosti v trajnostno mobilnost, zagotoviti pogoje, da bo lahko večina prebivalcev opravila velik del kratkih poti s kolesom, in do leta 2023 vzpostaviti manjkajoče kolesarske povezave v kolesarskem omrežju mesta in v navezavi z omrežjem sosednjih občin.

Projekt je uvrščen v Trajnostno urbano strategijo Mestne občine Kranj 2030 in se bo izvajal s pomočjo mehanizma Celostne teritorialne naložbe (CTN).

V primeru dodatnih vprašanj se, prosimo, obrnite na Ministrstvo za infrastrukturo oziroma Mestno občino Kranj.

Deli to novico z ostalimi