S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za krepitev kompetenc in inovacijskih potencialov podjetij

Evropska sredstva za krepitev kompetenc in inovacijskih potencialov podjetij

Ljubljana, 3. januar 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Krepitev kompetenc in inovacijskih potencialov podjetij«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga je 30. decembra 2016 objavila javna agencija SPIRIT SLOVENIJA, znaša 8 milijonov evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 80 % oziroma 6,4 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je spodbuditi podjetja k izvajanju raziskovalno-razvojnih dejavnosti znotraj podjetja ter s pomočjo krepitve kompetenc in obstoječih inovacijskih potencialov prispevati k razvoju novih ali izboljšanih izdelkov, procesov ali storitev z izkazanim tržnim potencialom. To bo omogočeno z vključevanjem visoko izobraženih strokovnjakov z namenom pospeševanja inovacij, skrajšanja časa od ideje do trga, krepitve kompetenc podjetji z interdisciplinarnimi znanji, vzpostavitve učinkovite inovacijske infrastrukture ter krepitve raziskovalno razvojnih oddelkov podjetij in povečanja naložb zasebnega sektorja v raziskave, razvoj in inovacije. Cilj javnega razpisa je sofinancirati vsaj 40 takih projektov z visoko inovativnostjo in s tržnim potencialom, kar bo posledično prispevalo k večji konkurenčnosti sodelujočih podjetij. Podprti bodo projekti podjetij na prednostnih področjih Slovenske strategije pametne specializacije (S4).

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT SLOVENIJA

Deli to novico z ostalimi