S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za razvoj tehnologij za podaljšanje samostojnega življenja

Evropska sredstva za razvoj tehnologij za podaljšanje samostojnega življenja

Ljubljana, 13. avgust 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Razvoj pilotnega IKT projekta – podporne tehnologije in ambientalna inteligenca za podaljšanje samostojnega življenja«. Skupna višina sredstev, namenjenih za projekt, je slabih 1,9 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval dobrih 1,5 milijona evrov, 802.000 evrov kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 703.000 kohezijski regiji Zahodna Slovenija. 

Oskrba starajočega prebivalstva se vse bolj usmerja k selitvi oskrbnih dejavnosti v domače okolje. Za učinkovito izvajanja teh storitev je treba prilagoditi tudi njihovo bivalno okolje. Cilj pilotnega projekta, ki obsega razvoj podporne tehnologije in ambientalne inteligence za podaljšanje samostojnega življenja ter vpeljavo IKT rešitve za integrirano socialno oskrbno, je omogočiti ljudem, starejšim od 65 let, da ostanejo čim dlje doma in aktivno bivajo s pomočjo razvite tehnologije za podaljšanje samostojnega življenja. Sistem bo omogočal povezanost domačih bivalnih okolij starejših z nadzornim centrom in prek njega z zdravstvenimi in negovalnimi centri.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi