S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okoljih na Univerzi Ljubljana v obdobju 2018–2020

Evropska sredstva za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okoljih na Univerzi Ljubljana v obdobju 2018–2020

Ljubljana, 22. oktober 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2018, Univerza v Ljubljani«. Skupna višina sredstev, namenjena za izvajanje programa v obdobju 2018–2020, je 530.740 evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 424.592 evrov.

Namen programa je izboljšati udeležbo slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij na mednarodnih mobilnostih. Študenti bodo lahko poleg pridobivanja novih kompetenc in strokovnega znanja izboljšali tudi znanje jezika, spoznali delo v drugačnem okolju, se naučili prilagajati, sodelovati in postati bolj samostojni ter samozavestni. Izkušnja v tujini naj bi izboljšala konkurenčnost študentov na trgu delovne sile po končanem študiju. Bolj kakovostno in mednarodno odprto visokošolsko izobraževanje bo preko bodočega delovanja visokošolskih diplomantov na trgu dela posredno vplivalo tudi na internacionalizacijo drugih sektorjev družbe.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Deli to novico z ostalimi