S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za podjetja s certifikatom »Pečat odličnosti«

Evropska sredstva za podjetja s certifikatom »Pečat odličnosti«

Ljubljana, 4. avgust 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Dopolnjevanje SME instrumenta – Faza 2«, ki ga bo predvidoma danes objavila Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT SLOVENIJA). Skupna višina javnih sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, znaša dobrih 17 milijonov evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 80 odstotkov oziroma 13,7 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je spodbujanje naložb podjetij v RRI, pospeševanje uvajanja obetavnih tehnoloških in netehnoloških inovacij na trg, krepitev konkurenčnega položaja podjetij in njihovega pozicioniranja na obstoječih ter novih evropskih in globalnih trgih. Javni razpis omogoča kakovostnim in obetavnim projektom z doseženo visoko oceno v okviru Okvirnega programa EU za raziskave in inovacije – Obzorje 2020 lažji dostop do drugih virov financiranja. Predmet javnega razpisa je tako sofinanciranje izvajanja RRI projektov tistim mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki so po predložitvi predloga projekta na fazo 2 SME Instrumenta v okviru Obzorja 2020 od Evropske komisije prejela certifikat »Pečat odličnosti«, vendar zaradi porabe razpoložljivih sredstev v okviru Obzorja 2020 niso prišla v izbor za sofinanciranje.

Do sofinanciranja so upravičeni RRI projekti, ki se lahko uvrstijo v eno od prednostnih področij uporabe veljavne S4, razen v področje trajnostnega turizma. To so:

1.    Pametna mesta in skupnosti
2.    Pametne zgradbe in dom z lesno verigo
3.    Mreže za prehod v krožno gospodarstvo
4.    Trajnostna pridelava hrane
5.    Tovarne prihodnosti
6.    Zdravje – medicina
7.    Mobilnost
8.    Razvoj materialov kot končnih produktov

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT SLOVENIJA.

Deli to novico z ostalimi