S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za posodobitev organizacije vodenja in upravljanja s podatki v inovativnih učnih okolij

Evropska sredstva za posodobitev organizacije vodenja in upravljanja s podatki v inovativnih učnih okolij

Ljubljana, 23. november 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori projekta za posodobitev organizacije vodenja in upravljanja s podatki v inovativnih učnih okolij. Skupna vrednost razpoložljivih sredstev znaša 2 milijona evrov, od tega Evropski socialni sklad prispeva 1,6 milijona.

Namen projekta je s sodobnimi aplikativnimi rešitvami prispevati k razvoju inovativnega učnega okolja in k celovitemu razvoju in implementaciji informatizacije vzgojno-izobraževalnega procesa na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) in vzgojno izobraževalnih zavodih.

Projekt bo odpravil te tehnične prepreke in zagotovil možnosti učinkovitega uvajanja prožnih oblik učenja in poučevanja, saj so nadgradnje potrebne na vseh raven izobraževanja: raven pristojnega ministrstva, šole, učitelja in učenca.

Vzpostavitev upravljanja inovativnih okolij šol med drugim vključuje nadgradnjo strategije posamezne šole na tem področju, usposabljanje kadrov za uporabo sodobnih e-storitev razvitih v sklopu projekta ter posledično uvedba novih didaktičnih pristopov poučevanja in učenja.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Deli to novico z ostalimi