S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za projekt Generator v Celju

Evropska sredstva za projekt Generator v Celju

Ljubljana, 23. november 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Generator«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, je 5,9 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj ga bo podprl z 2,9 milijona evrov sredstev. 

V okviru projekta bo obnovljena in rekonstruirana javna zgradba na urbanem območju mestnega naselja Celje, ki bo mladim omogočila pridobivanje znanj na zabaven in privlačen način. V njej bodo našla prostor tudi start up podjetja, podjetniške ekipe, ki šele razmišljajo o podjetniški poti, in visokotehnološka podjetja, ki potrebujejo spodbudno okolje za svoj razvoj. Z dvigom ponudbe javne gospodarske infrastrukture občine bo hkrati odpravljena fizična in funkcionalna degradacija ter sum socialne degradacije na nerevitaliziranem urbanem območju. S tem se bo izboljšalo urbano okolje Celja, kar bo prispevalo tudi k oživitvi mesta. 

V primeru dodatnih vprašanj se, prosimo, obrnite na Ministrstvo za okolje in prostor oziroma Mestna občina Celje.

Deli to novico z ostalimi