S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za promocijo digitalizacije Slovenije

Evropska sredstva za promocijo digitalizacije Slovenije

Ljubljana, 13. julij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Spodbujanje povpraševanja po storitvah dostopa do interneta - promocija digitalizacije Slovenije«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 650.000 evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo k temu znesku prispeval 520.000 evrov, 274.560 evrov v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 245.440 evrov v kohezijski regiji Zahodna Slovenija.

Delež tistih prebivalcev Slovenije, ki ne vidijo potrebe po digitalnem preoblikovanju in večji vključenosti v digitalno družbo, in tistih, ki še nikoli niso uporabljali interneta, predstavlja eno od ključnih razvojnih ovir. Namen projekta je zato spodbujati in dvigniti uporabo digitalnih tehnologij in interneta, kar bo prispevalo k digitalizaciji družbe, uporabo elektronskih storitev in uporabo informacijske družbe (e-uprava, e-bančništvo, e-nakupovanje, e-zdravje,..).

V okviru izvajanja projekta se bo s promocijskimi aktivnostmi spodbudilo povpraševanje po uporabi digitalnih tehnologij in interneta ter povečanju dostopa do interneta ter s tem večjemu številu širokopasovnih priključkov hitrosti vsaj 100 Mb/s. S predstavitvijo pomembnosti digitalizacije in digitalne preobrazbe družbe se bo ozavestilo prebivalce in podjetja o prednostih uporabe storitev elektronskih komunikacij, ob upoštevanju specifičnih lastnosti in potreb ciljnih skupin.

Več informacij: Ministrstvo za javno upravo.

Deli to novico z ostalimi