S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za razvoj in izvajanje prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela

Evropska sredstva za razvoj in izvajanje prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela

Ljubljana, 29. avgust 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za razvoj in izvajanje prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela«, ki ga bo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavilo predvidoma v petek. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis je 4,2 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval slabih 3,4 milijona evrov. 

Namen javnega razpisa je s celostnim pristopom in sistematičnimi projektnimi vsebinami vplivati na večjo socialno vključenost mladih s posebnimi potrebami in prispevati k oblikovanju enotnega podpornega okolja kot vmesnika med šolo in trgom dela za opolnomočeni vstop ciljne skupine na trg dela. 

Javni razpis tako sledi reševanju problematike zniževanja deleža nezaposlenih mladih s posebnimi potrebami v obeh kohezijskih regijah Republike Slovenije, in sicer z izvajanjem projektov v podporo njihovega opolnomočenja z vlaganjem v njihovo informiranje, motiviranje, svetovanje in usposabljanje. S spodbujanjem povezovanja strokovnih oseb v izobraževalnih institucijah, z delodajalci in s krepitvijo sodelovanja s starši oz. skrbniki se bo prispevalo k enotni zaposlitveni mreži za čim lažji prehod mladih s posebnimi potrebami do zaposlitve. 

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

 

Deli to novico z ostalimi