S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za ureditev obalnih parkovnih rekreacijskih površin v Kopru

Evropska sredstva za ureditev obalnih parkovnih rekreacijskih površin v Kopru

Ljubljana, 1. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Ureditev obalnih parkovnih rekreacijskih površin (zelene infrastrukture)«. Za naložbo v vrednosti dobrih 1,27 milijonov evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj manj kot 738.000 evrov.

V okviru projekta ureditev obalnih parkovnih rekreacijskih površin, ki je del Trajnostne urbane strategija mesta Koper, bo Mestna občina Koper sanirala jugozahodni del degradiranega območja v neposredni bližini morske obale ob Semedelski promenadi, ki je ujet med tamkajšnjim mandračem, kanalom Grande in Piransko cesto. Cilj projekta je izgradnja parkovnih rekreacijskih površin ter servisnega objekta na območju. Z investicijo bosta tako odpravljeni obstoječi degradaciji jugozahodnega dela opisanega območja v skupni izmeri 12.280 m2.

Več: Ministrstvo za okolje in Mestna občina Koper.

Deli to novico z ostalimi