S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za večnamensko pot ob Levičnikovi cesti v Novem mestu

Evropska sredstva za večnamensko pot ob Levičnikovi cesti v Novem mestu

Ljubljana, 27. november 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Večnamenska pot ob Levičnikovi cesti« v Novem mestu. Za naložbo v vrednosti 1,26 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 516.000 evrov.

Na podlagi Trajnostne urbane strategije Novo mesto 2030 bo v okviru projekta zgrajena večnamenska pot ob Levičnikovi cesti, ki bo ločila motorni in nemotorni promet. Projektna dela obsegajo izgradnjo 1.186 metrov večnamenske poti širine treh metrov, pločnik ob levem robu glavne ceste, večnamensko pot ob priključku Ragovo in ureditev dveh prehodov za pešce in kolesarje. Zaradi večnamenske poti se bo urejala tudi cestna razsvetljava.

Namen projekta je vlaganje v lokalno javno infrastrukturo, kar bo pozitivno vplivalo na povečanje prometne varnosti, zmanjšanje uporabe osebnih vozil in krepitev zdravja občanov.

Več: Ministrstvo za infrastrukturo in Mestna občina Novo mesto.

Deli to novico z ostalimi