S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za vsebinsko podporo MSP

Evropska sredstva za vsebinsko podporo MSP

Ljubljana, 6. november 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Vsebinska podpora prejemnikom sredstev (MSP) v obdobju 2018–2023«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša dobrih 7,8 milijona evrov (za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija 3,9 milijona evrov, za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija 3,9 milijona evrov), od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 5,7 milijona evrov.

Osrednji cilj projekta je vsebinska podpora MSP za povečanje in izboljšanje učinkov finančnih spodbud, ki jih izvaja Javni sklad RS za podjetništvo, kar se bo odrazilo v višji stopnji preživelosti in hitrejši rasti MSP. Slednje bo prispevalo k bolj konkurenčnemu gospodarstvu, novim delovnim mestom, višji dodani vrednosti na zaposlenega in drugim družbeno-ekonomskim koristim.

V okviru projekta bodo izvedena usposabljanja, svetovanja, mentorstva in ostale podporne storitve za omogočanje hitrejše rasti in razvoja podjetij.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Deli to novico z ostalimi