S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za vzpostavitev modela ocene tveganja na delovnem mestu

Evropska sredstva za vzpostavitev modela ocene tveganja na delovnem mestu

Ljubljana, 21. julij 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje projekta vzpostavitve modela ocene tveganja na delovnem mestu«, ki bo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve objavilo predvidoma naslednji petek. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, je 500.000 evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma 400.000 evrov.

Namen javnega razpisa je spodbujanje programov zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, promocija kulture preventive in zdravja na delovnih mestih ter ozaveščanje in obveščanje javnosti, zaposlenih in delodajalcev o pomenu aktivnega in zdravega staranja.

V okviru projekta, izbranega na javnem razpisu, bo na področju aktivnega in zdravega staranja zaposlenih vzpostavljen model ocene tveganja, ki bo podprt s spletno aplikacijo, in bo na voljo odgovornim osebam za varnost in zdravje pri delu v podjetjih, da bodo z njegovo pomočjo na delovnih mestih lažje prepoznale in ocenile tveganja, povezana s starostjo. Z upoštevanjem priporočenih ukrepov za določene starostne skupine na določenih delovnih mestih bodo lahko na ta način delodajalci pripomogli k varnejšemu in bolj zdravemu okolju, prilagojenemu delovno aktivnim osebam, zlasti starejšim od 45 let. Prijavitelj na razpis je lahko pravna oseba javnega prava s sedežem v Republiki Sloveniji, ki ima status javnega zavoda in je hkrati registrirana za opravljanje dejavnosti po SKD »Bolnišnična zdravstvena dejavnost«.

Na javnem razpisu lahko kandidira samostojno ali oblikuje konzorcij izvajalcev z največ dvema konzorcijskima partnerjema. Več informacij: Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Deli to novico z ostalimi