S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Obvestilo slovenskim projektnim partnerjem, ki sodelujejo v programu sodelovanja INTERREG V-A Italija-Slovenija

Obvestilo slovenskim projektnim partnerjem, ki sodelujejo v programu sodelovanja INTERREG V-A Italija-Slovenija

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Sektor za kontrolo – programi ETS, IPA in MFM (v nadaljevanju nacionalna kontrola), ki je pristojen za izvajanje prvostopenjske kontrole v skladu z 10. členom Uredbe o izvajanju postopkov pri porabi sredstev evropskega teritorialnega sodelovanja v Republiki Sloveniji v programskem obdobju 2014-2020, obvešča vse projektne partnerje, da je izvajanje preverjanj za program sodelovanja INTERREG V-A Italija – Slovenija zaradi le delno delujočega informacijskega sistema, ki je v pristojnosti Organa upravljanja, oteženo in posledično poteka počasneje.

Prvostopenjska preverjanja potekajo tekoče, vendar kot je razvidno iz poslanih prvih zahtevkov za dopolnitve, nacionalna kontrola trenutno nima  vpogleda v vso dokumentacijo v informacijskem sistemu, zato zanjo v zahtevku za dopolnitve dodatno poziva projektne partnerje.  Zahteve za dopolnitev dokumentacije, ki je že bila naložena v informacijski sistem, pomenijo podvajanje dela za projektne partnerje, vendar pa izdatkov, žal, ni mogoče potrditi kot upravičenih brez ustreznih dokazil in s tem zagotoviti namensko porabo sredstev.

Prav tako nacionalna kontrola zaradi le delno delujočega informacijskega sistema do nadaljnjega še ne more izdajati certifikatov za že opravljena preverjanja partnerjevih poročil o napredku projekta. Takoj, ko bo informacijski sistem to omogočal, bodo partnerjeva poročila o napredku projekta zaključena in certifikati izdani

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

Deli to novico z ostalimi