S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

»Road Trip« ali z EU projekti po Evropi

»Road  Trip« ali z EU projekti po Evropi

»Road Trip« je nepozabna potovalna izkušnja, ki bo osem posameznikov med pomladjo in poletjem leta 2018 popeljala na odkrivanje stare celine po štirih različnih poteh.   

Štirje pari bodo Evropo prepotovali v minibusu. Na svoji poti bodo srečevali domačine ter izkusili lokalni duh in način življenja, spoznavali projekte, ki so ljudem spremenili življenje na bolje ter odkrivali neznane kraje in dih jemajoče pokrajine.

Štiri smeri potovanja se bodo vile čez celotno celino, od Baltika pa vse do najbolj zahodne točke Evrope, vzdolž reke Donave, po Sredozemlju in ob Atlantskem oceanu. Popotniki, ki bodo sodelovali v tem avanturističnem projektu, bodo svoje izkušnje delili s svetom. Svoje zgodbe bodo posneli, jih objavljali in z njimi seznanjali evropske sovrstnike in globalno javnost. 

Ob koncu potovanja bodo njihove edinstvene izkušnje dokumentirane v cestnem filmu («road movie«) in prelite na splet, kjer bodo del spletnega vodiča o evropskih manj znanih poteh.

Se vidite kot del te zgodbe, bi šli na pot z nami?

Prijavite se, tako da posnamete kratek, 60 sekund trajajoč video, v katerem se predstavite in nam pojasnite, kaj vas žene k sodelovanju pri projektu in zakaj ste vi ena najboljših izbir za soustvarjanje edinstvenega »road tripa« po Evropi. Projekt »Road Trip« je pobuda Generalnega direktorata Evropske komisije za regionalno in mestno politiko.  

Slovenija je del sredozemske poti – razišči jo tudi ti!

FOTO: Pablo Hermoso

Deli to novico z ostalimi