S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Za strokovno podporo pridobivanju temeljnih kompetenc 667 tisoč evropskih evrov

Za strokovno podporo pridobivanju temeljnih kompetenc 667 tisoč evropskih evrov

Ljubljana, 23. 11. 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt Strokovna podpora področju pridobivanja temeljnih kompetenc 2016 – 2022, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Skupna vrednost projekta, znaša dobrih 833.000 evrov, od tega jih nekaj manj kot 667.000 prispeva Evropski socialni sklad. Projekt se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah.

S pomočjo projekta se bo razvijalo strokovne podlage, izobraževalni program ter gradiva in inštrumente, ki bodo prispevali k večji prepoznavnosti, boljši prilagojenosti potrebam odraslih ter kvalitetnejšemu izvajanju izobraževalnih programov za pridobivanje temeljnih zmožnosti nižje izobraženih in manj usposobljenih, s posebnim poudarkom na zaposlenih in starejših od 45 let. Obenem se bo pripravljalo strokovne podlage za umeščanje samoevalvacije izobraževanja odraslih v nacionalni referenčni okvir za kakovost ter razvoj programa usposabljanja, IKT orodja in novega učnega gradiva, ki pomenijo nadgradnjo dosedanjih dosežkov pri uveljavljanju samoevalvacije v izobraževanje odraslih.

Ciljna skupina so izvajalske organizacije in deležniki (delodajalci, sindikati, združenja delodajalcev, regionalne razvojne agencije, idr.).

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi