S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Kohezija do 2013 English

Za povečavo in pomanjšavo elementov uporabljajte tipki CTRL+ ali CTRL-.

Arheološki park Emona

Prenova arheoloških parkov Rimski zid, Emonska hiša in Zgodnjekrščansko središče, nova muzejska predstavitev iEmona ter izdelava načrta upravljanja Arheološkega parka Emona

Ljubljana se ponaša z izjemno bogato arheološko dediščino in kontinuirano poselitvijo od prazgodovine do danes. Posebno mesto v zgodovini poselitve zaseda obdobje rimske Emone, kot prve urbane poselitve območja današnje Ljubljane. V okviru projekta so bili urejeni prostori za arheološki prikaz Emone in revitalizirani arheološki parki, kar je prispevalo k trajnostnemu in celostnemu ohranjanju kulturne dediščine ter njenemu povezovanju. Krožna pot EMONA – po rimski Ljubljani v celoto povezuje deset prepoznavnih točk antičnih spomenikov, ki omogočajo aktivno spoznavanje zgodovine. Revitalizirano arheološko dediščino so v Muzeju in galerijah mesta Ljubljana nadgradili z novimi popularizacijskimi programi in dogodki, namenjeni različnim javnostim. Nekateri med nimi so bili preoblikovani tudi v različne turistične produkte. Vzpostavitev iEmone pod Kongresnim trgom in nova arheološka pot med revitaliziranimi arheološki parki so dober primer uspešnega razvoja prestolnice, ki povezuje dediščino in sodobnost.

Okvirna vrednost projekta: 941.000,00 evrov
Okviren EU prispevek: 800.000 evrov

PROGRAM DOGODKA

Petek, 18. september 2015, ob 21.00

Cezar - uprizoritvena igra v režiji Jerneja Kobala

Prizorišče: Arheološki park Zgodnjekrščanskega središča, Erjavčeva 18, Ljubljana

Sobota, 19. september 2015, ob 11.00

11:00 Voden ogled z dr. Bernardo Županek po krožni poti Arheološkega parka Emona
Zbirališče: Gosposka 15, Ljubljana
21:00 Cezar - uprizoritvena igra v režiji Jerneja Kobala

Prizorišče: Arheološki park Zgodnjekrščanskega središča, Erjavčeva 18, Ljubljana

Za dogodek prijave niso potrebne

FOTO: M Paternoster / MGML