S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

V šolskem letu 2021/22 smo se s kvizom "Evropska sredstva so naložba v tvojo prihodnost" pridružili programu Ekošola.

V šolskem letu 2021/22 smo se s kvizom "Evropska sredstva so naložba v tvojo prihodnost" pridružili programu Ekošola.
Foto: stock.adobe.com

Za mlade so v okviru operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike predvidena številna področja, kjer lahko iz evropskih sredstev izkoristijo priložnosti pri reševanju podjetniških izzivov, zaposlovanju in izobraževanju.

V ta namen smo združili moči s programom Ekošola, ki je šola za življenje, kjer mladi postajajo ambasadorji za uresničevanje trajnostnega razvoja ter vplivajo tudi na obnašanje odraslih ter spreminjajo njihove vzorce ravnanja. Osnovno načelo programa Ekošole je, da bodo učenci in dijaki kmalu v prihodnosti vplivali in sprejemali pomembne odločitve na vseh ravneh življenja.

S projektom Ekokviz za srednje šole želimo dijakom, njihovim profesorjem in tudi staršem predstaviti evropsko kohezijsko politiko, da pridobijo nova znanja glede evropskih sredstev, ki jih Slovenija že vrsto let namenja številnim področjem s ciljem zagotavljanja enakih izhodiščnih možnosti za vse prebivalce, ne glede na to, v katerem delu države živijo.

Tekmovanje Ekokviz za srednje šole poteka na treh nivojih: šolskem, regijskem in državnem nivoju. Šolsko tekmovanje bo potekalo 10. 12 . 2021. Gradivo za šolsko tekmovanje zajema tematiko evropskih sredstev kot finančnih sredstev Evropske unije.

Gradivo si lahko ogledate tudi tukaj.

 

 

Deli to novico z ostalimi