S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Gozdovi za mesta

Skupna revitalizacija za trajnostno rabo urbanih gozdov

Projekt Gozdovi za mesta – GREEN4GREY – Skupna revitalizacija za trajnostno rabo urbanih gozdov predstavlja vlaganje v obnovo, revitalizacijo in vzpostavitev sistema trajnostne rabe Mestnega gozda Celje. V okviru projekta so urejene rekreativne površine, otroška igrišča, izobraževalne vsebine in demonstracijske točke za otroke. V Mestni občini Celje je postavljena gozdna opazovalnica, ki ima tudi manjši prireditveni oder. Projekt daje velik poudarek razvoju gozdne pedagogike za otroke in študente, na svoj račun pa so prišli tudi rekreativci z dodatnim telovadnimi napravami ob poteh. Z učinki projekta so povečali kakovost življenja obiskovalcev, predvsem pa prebivalcev Celja, ki lahko najdejo odmik od urbanega načina življenja, se rekreirajo in uživajo blagodejne koristi, ki jih nudi gozd.

Okvirna vrednost projekta: 373.000 evrov
Okviren EU prispevek: 315.000 evrov

PROGRAM DOGODKA

Petek, 18. september 2015 od 10.00 do 19.00

V sklopu prireditve Dobimo se v Celju predstavitev projekta Gozdovi za mesta, Krekov trg Celje (predstavitev gozdnega pohištva, animacija za otroke in družine)

Sobota, 19.9.2015 od 16.00 do 18.00 ure

Mestni gozd, Celje

Sprehod skozi gozd do drevesne opazovalnice z nagovorom likov, varietejske predstave in animacije na samem prizorišču v opazovalnici in na otroškem igrišču, odprtje in koncert (Uroš Rakovec in Marko Brdnik).

Zbirno mesto: Meškov Studenec ob 16.uri

Od 10.00 do 19.00: V sklopu prireditve Dobimo se v Celju predstavitev projekta Gozdovi za mesta, Krekov trg Celje

Za dogodek prijave niso potrebne

FOTO: Atelje Ostan Pavlin