S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Nordijski center Planica

Center za smučarske skoke in polete Planica ter Center za smučarske teke

Projekt Nordijski center Planica zajema obnovo in opremo skakalnic ter zgraditev tekaškega stadiona in spremljevalnega objekta za tekaške proge. V njegovem okviru bodo urejeni še sistem za umetno zasneževanje, žičnice, atletskonogometni stadion, kolesarske in sprehajalne poti, park kulturne dediščine, informacijski prostor z gostinskim lokalom, zagotovljene pa bo tudi kakovostne turistične in športne storitve. Obnovljena kulturna in tehnična dediščina ter dograditev sodobnega nordijskega centra omogočata ohranjanje tradicije prireditev v Planici na eni strani in ustvarjata podlago za razširjeno športno turistično ponudbo Kranjske Gore, Gornjesavske doline in Slovenije na drugi. Celovita ureditev Planice bo zagotovila tudi nova delovna mesta, ki jih bo zahtevala tako povečana športno-rekreativna in turistična dejavnost, ki se bo odvijala vse leto in privabila večje število obiskovalcev Planice, kar bo spodbudilo dodatni razvoj celotne Zgornjesavske doline.

K razširjanju športno-turistične ponudbe Kranjske gore spada tudi spust po jeklenici z vrha letalnice v Planici. S tem se bodo obiskovalci na varen način približali občutkom, ki jih skakalec doživi pri letenju na smučeh. Prihodek od spustov bo namenjen pripravi in vzdrževanju tekaških prog.

Okvirna vrednost projekta: 47,4 milijona evrov
Okvirni EU prispevek: 33,7 milijona evrov

PROGRAM DOGODKA

Sobota, 19. september 2015 od 9.00 do 15.30

Dan odprtih vrat Nordijskega centra Planica in možnost spustov po jeklenici

Lokacija: Planica

Prijava na dogodek ni več mogoča. Vabimo vas, da se udeležite, katerega od drugih dogodkov. 

FOTO: Arhiv SVRK; Aleš Fevžer