S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Pot miru

Zgodovinske poti prve svetovne vojne od Alp do Jadrana

V okviru projekta, ki je na slovenski strani potekal od Bovca do Komna, na italijanski strani pa od Vidma do Trsta, je bila obnovljena nepremična dediščina soške fronte. Uredile so se zgodovinske poti in muzeji na prostem, narejenega je bilo tudi veliko različnega promocijskega materiala. Projekt je povezal različne slovenske in italijanske partnerje, ki se v svojih lokalnih okoljih ukvarjajo z nepremično in premično dediščino prve svetovne vojne. Po zgledu Poti miru v Zgornjem Posočju je projekt pomagal pri vzpostavitvi čezmejne Poti miru od Alp do Jadrana, ki poleg dediščine soške fronte, povezuje tudi naravne in kulturne znamenitosti, območje TNP-ja, TIC-e, muzeje, turistične ponudnike itd. Domačinom projekt omogoča nove podjetniške priložnosti, obiskovalcem pa rekreacijo po urejenih poteh in nova vedenja o zgodovinskih dogodkih. Ob stoletnicah prve svetovne vojne Pot miru tako povezuje, promovira in razvija čezmejno turistično destinacijo, ki jo je vojna včasih delila, danes pa nudi številne priložnosti za razvoj turizma.

Okvirna vrednost projekta: milijon evrov
Okviren EU prispevek: 853.000 evrov

PROGRAM DOGODKA

Sobota, 19. september 2015 od 10.00 do 16.00

10.00 Zbor na lokaciji čezmejnega Muzeja na prostem Kolovrat
10.30-12.00 Vodenje po muzeju na prostem Kolovrat z animacijo
12.30-14.00 Vojaško kosilo na Kolovratu
14.00-14.30 Vožnja proti Kobaridu (lasten prevoz)
14.30-16.00 Obisk Informacijskega centra Pot miru: ogled interaktivne razstave o Poti miru z ogledom kratkega filma o Poti miru in Kolovratu, poslušanje vojaških pesmi, simulator letenja, razstava »1915 - Ženske v zaledju soške fronte«,  razstava »Letalstvo na soški fronti«. Ogled Kobariškega muzeja.

Zbirališče: Muzej na prostem Kolovrat

Za dogodek prijave niso potrebne

FOTO: Tamino Petelinšek; Željko Cimprič