S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Dan odprtih vrat Ekološke kmetije Smuk s predstavitvijo izvedene naložbe

O PROJEKTU Dan odprtih vrat Ekološke kmetije Smuk s predstavitvijo izvedene naložbe

Ko je zadnja lastnica kmetije ostarela se je zdelo, da bo kmetija ugasnila, vendar pa se je na pobudo mladega Blaža kmetija prepisala najprej na njegovega očeta, nato pa na Blaža, ki pušča pečat novega življenja na kmetiji. Ekološka kmetija Smuk se razprostira ob vznožju koroških hribov, obdana je z zelenjem in gozdovi ter ponuja le najbolj kvalitetne izdelke. Nasadi jablan ponujajo preko 20 vrst jabolk iz katerih pridelujejo jabolčni sok, pridelujejo tudi aronijo in konopljo, uporaba katere postaja vedno bolj razširjena. Polja pire in ajde pa omogočajo pridelavo domače moke, totra in lana ter izvrstnega olja.

Mladi prevzemnik kmetije Blaž Lečnik je uspešno kandidiral za sredstva iz Programa razvoja podeželja 2014–2020.  Zgradil je ekološki hlev za svinje po sistemu »PIGPORT 4« - enega prvih takih hlevov v Sloveniji. Hlev je zgrajen po najvišjih standardih, ki med drugim vključuje tudi talno gretje za svinje za boljše počutje in zdravje v hladnih mesecih. Največja prednost tega hleva bo, da bo zagotovljena popolna sledljivost tako od same hrane za svinje, ki bo večinoma pridelana na kmetiji do svinj in mesa ter na koncu do izdelkov. Gojili bodo tudi slovensko avtohtono pasmo krškopoljske svinje, s katerimi želijo prodreti v segment izdelkov z najvišjo dodano vrednostjo. 

V okviru dneva odprtih vrat bo predstavljena investicija v nove objekte hleva in prikaz ponudbe kmetije.

Okvirna vrednost projekta: 240.000,00 €

Okvirni EU prispevek: 97.500,00 €

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA

Kdaj?

  1. 5. 2019

Kje?

Šentjanž pri Dravogradu

Kaj?

Dan odprtih vrat

  • predstavitev izvedene naložbe