S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Kohezija do 2013 English

Za povečavo in pomanjšavo elementov uporabljajte tipki CTRL+ ali CTRL-.

ECooL-Tour

O PROJEKTU »ECooL-Tour«

Ključni rezultat projekta »ECooL-Tour« bo nov čezmejni turistični produkt, ki bo povezal naravne in kulturne vrednote na območju Prekmurja, Podravja, Medžimurja in Varaždinske regije ter vzpostavil model skupnega upravljanja in trženja produktov ter storitev trajnostnega turizma. V društvu za socialno vključenost Mozaik, ki vodi projekt, zato spodbujajo sodelovanje raznolikih deležnikov ponudbe trajnostnega turizma in vključujejo lokalno prebivalstvo, ki s tem pridobiva nove podjetniške priložnosti. Razvijajo turistično ponudbo, ki povečuje privlačnost območja in zagotavlja povečano število obiskovalcev ter privabljanje novih ciljnih skupin gostov, ki jim bodo zagotovili pristna, enkratna in avtentična doživetja.

Okvirna vrednost projekta: 829.000 evrov

Okviren EU prispevek: 705.000 evrov

FOTO: ECooL-Tour

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA Eko festival

Kdaj: 17. 5. 2019

Kje: Eko socialna kmetija Korenika, Šalovci 86, Šalovci

Vodeni ogledi in predstavitve novo nastalih turističnih storitev v okviru projekta:

- Voden ogled zeliščnega vrta s predstavitvijo ureditve vrta in načel permakulture, spoznavanje zelišč in njihove uporabe ter sproščanje s posedanjem na klopcah, ob mlaki.

- Predstavitev Ark kmetije in pomena ohranjanja avtohtonih pasem živali, sprehod po živalskem parku in ogled živali v urejenih bivališčih na prostem.

- Delavnica za otroke na temo avtohtonih in tradicionalnih slovenskih živali.

- Predstavitev domačije Rotceni (zaščitena kulturna dediščina) in zgodovine domačije ter bližnje okolice.

- Tradicionalne obrti: mojstri predstavljajo način izdelave posameznih izdelkov (npr. pletenje iz slame, ličja...) in izvajajo delavnice za otroke.

- Kulinarična ponudba: tradicionalne prekmurske jedi in jedi iz ekološko pridelanih sestavin.

- Kulturni program: etno glasbene skupine, nastopi pevskih zborov.

Dopoldanski program bo bolj prilagojen otrokom.