S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Gleda(l)išče

O PROJEKTU Gleda(l)išče

Gleda(l)išče, nacionalni projekt kulturno-umetnostne vzgoje, ki ga vodi Slovenski gledalški inštitut SLOGI, temelji na kreativnem partnerstvu vzgojno-izobraževalnih zavodov z gledališkimi ustanovami in ustvarjalci. V formalno učno okolje vpeljuje kreativne pristope za povečanje znanja o gledališču, uprizoritvenem procesu in dramatiki. S spletno platformo Zlata paličica želi projekt omogočati kontinuirano spoznavanje kakovostne gledališke produkcije za otroke in mladino, spodbujati obisk priporočenih predstav ter razvijati ustvarjalnost in gledališko pismenost otrok, mladih in strokovnih delavcev.

Okvirna vrednost projekta: 154.000 evrov

Okviren EU prispevek:120.000 evrov

FOTO: SLOGI

TEDEN ZLATE PALIČICE

Spoznajte kakovostne gledališke predstave in pedagoške programe

Kdaj: 11. – 18. maj 2019

Kje: različne lokacije po Sloveniji

Med 11. in 18. majem 2019 vam bodo predstavili spletno platformo Zlata paličica, vstopno točko v svet kakovostne gledališke izkušnje za otroke in mladino. Prelistajte katalog kakovostnih predstav in priporočenih pedagoških programov ter najdite navdih za vaš naslednji gledališki obisk.

V Tednu Zlate paličice lahko pobližje spoznate ponudbo profesionalnih gledaliških ustanov in ustvarjalcev iz vse Slovenije, obiščete lahko kakovostne predstave ter se udeležite gledaliških delavnic za šolske skupine, družine, otroke, mlade in odrasle.

Podrobnejši program, ki ga bodo sproti dopolnjevali, najdete na spletni platformi Zlata paličica. Da ne boste zamudili dogodkov, spremljajte tudi njihove objave na Facebooku.

 

EDEN DRUG'MU OGENJ DAJMO

Gledališke delavnice, vodstva in strokovna izobraževanja

Kdaj: 17. maj 2019

Kje: Ljubljana

V petek, 17. maja 2019, se boste lahko posvetili Gleda(l)išču! Za šolske skupine, družine in odrasle organizirajo v okviru projekta in v sodelovanju z drugimi kulturnimi ustanovami brezplačne delavnice, vodene oglede in strokovna izobraževanja, ki bodo posvečena spoznavanju gledališča in povečanju gledališke pismenosti pri otrocih, mladih in odraslih.

9.00–11.00      Jeziki gledališča: iz muzeja na oder, delavnica za šolsko skupino (OŠ 2, OŠ 3 in SŠ), Slovenski gledališki inštitut

9.00–10.00      Pokukajmo v gledališče, vodstvo za šolsko skupino (OŠ in SŠ), SNG Drama Ljubljana

10.00–11.30    Igrivi prostori, interaktivno vodstvo za šolsko skupino (OŠ 1, OŠ 2), Narodna galerija

14.30–15.30    Pokukajmo v gledališče, izobraževanje za strokovne delavce v vzgoji, izobraževanju in kulturi, SNG Drama Ljubljana

15.00–17.30    Jeziki gledališča: iz muzeja na oder, izobraževanje za strokovne delavce v vzgoji, izobraževanju in kulturi, Slovenski gledališki inštitut

16.00–17.30    Igrivi prostori, interaktivno vodstvo za družine (5+), Narodna galerija

Opise posameznih dogodkov najdete na spletni platformi Zlata paličica.

Vsi dogodki so brezplačni, obvezne so predhodne prijave, število mest je omejenih. Prijavite se lahko na naslovu [email protected].