S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Igrišče za gledališče 2.0

O PROJEKTU Igrišče za gledališče 2.0

Pilotni projekt kulturno-umetnostne vzgoje, ki ga izvaja zavod Bunker, poskuša razviti različne načine sodelovanja umetnikov in učiteljev v 7., 8. in 9. razredu osnovne šole. V šole in v življenja mladih poskušajo vpeljati sodobno uprizoritveno umetnost (gledališče in ples) – o njej se učijo, učijo se z njeno pomočjo, v njej uživajo in jo spoznavajo ter tudi ustvarjajo. S tem namenom izvajajo različne aktivnosti: Šola v kulturi, Kulturni dan, Tandemska ura, Tandemske ure – medpredmetno, Gledališki klub, Gledališki klub brez šole, Šola v kulturi za pedagoške delavce ter Abonma za pedagoške delavce.

Okvirna vrednost projekta: 150.000 evrov
Okvirni EU prispevek: 128.000 evrov
 

FOTO: Gregor Gobec

 

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA

Kdaj: 16. 5. 2019

Kje: Stara mestna elektrarna, Slomškova 18, Ljubljana

Mlada elektrarna Stara mestna elektrarna bo hkrati prizorišče Dneva soseda in tudi Šole v kulturi, ene izmed pilotnih prožnih oblik učenja v okviru projekta Igrišče za gledališče 2.0. Skupina otrok tretje triade bo imela intenziven tridnevni program, ki se bo križal z dogodkom četrti Tabor - Dnevom soseda. Vabimo na mozaični umetniški dogodek, ki ga bodo soustvarjali mladi skupaj s profesionalnimi umetniki, prebivalci četrti in različnimi drugimi sosedi. Vključeno bo tudi vodstvo po Stari mestni elektrarni, 120 let stari elektrarni, ki ga bodo vodili mladi.