S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepitev zdravja za vse - Piran

O PROJEKTU Krepitev zdravja za vse

V projektu nadgradnje in razvoja preventivnih programov za otroke, mladostnike in odrasle sodeluje 25 zdravstvenih domov iz vse Slovenije. Strokovnjaki iz zdravstvenih domov in njihovih centrov za krepitev zdravja skupaj s člani lokalnih skupnosti načrtujejo in izvajajo različne aktivnosti, s katerimi prebivalce spodbujajo k zdravemu načinu življenja. Hkrati s podporo Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki v vzporednem projektu MoST (Model skupnostnega pristopa za krepitev zdravja in zmanjševanje neenakosti v zdravju v lokalnih skupinah) skrbita za strokovno podporo oblikovanja preventivnih programov, premoščajo ovire pri dostopu do preventive in tako prispevajo k boljšemu zdravju prebivalcev.

Več o projektu

Okvirna vrednost projekta vseh zdravstvenih domov: 11,2 milijona evrov

Okvirni EU prispevek: 9 milijona evrov

FOTO: Zdravstveni dom Piran

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA TRG ZDRAVJA

Kdaj: 11. 5. 2019 dopoldan

Kje: Tartinijev trg, Piran

Ob 8. 30 - jutranja telovadba z društvom  ŠOLA ZDRAVJA

Od 9. do 11. ure TEST HOJE NA 2 km. Test je enostaven, natančen, varen in ponovljiv. Svetoval bo zdravnik družinske medicine, zdravstveno osebje bo izmerilo krvni pritisk, srčni utrip, čas hoje, ITM in fitnes indeks. Vabljeni vsi nad 20 let.

Od 9. do 12. ure ZDRAVSTVENI KOTIČEK. Strokovni delavci ZD Piran vam bodo izmerili krvni pritisk in vas seznanili s preventivnimi programi, ki se izvajajo v Centru za krepitev zdravja ZD Piran. Promocija Programa SVIT.

IZVAJANJE MERITEV: kostne gostote – Društvo bolnikov z osteoporozo, gleženjski indeks – Vzajemna d. v. z.,

TEST VSTANI IN POJDI ZA STAROSTNIKE – patronažna služba ZD Piran,

6 MINUTNI HODALNI TEST ZA ODRASLE – CKZ ZD Piran.

Od 9. do 12. ure NORDIJSKA HOJA. Strokovne sodelavke vas bodo seznanile z opremo in izvedbo, vaditeljica vas bo v skupini vodila na krajšo hojo.

Od 9. do 12. ure TRŽNICA Poskusili boste zdravo pridelano sadje in zelenjavo, napitke, med in marmelade, oljčna olja in druge izdelke. Predstavili se bodo dejavnosti in društva, povezana z zdravim načinom življenja.

Od 9. do 12. ure  OTROŠKI KOTIČEK :  Ustvarjalne in gibalne delavnice za otroke OŠ. Predstava RKS »Rdeča kapljica«. Kuharska delavnica z Emilijo Pavlič.

SVETOVNI DAN RDEČEGA KRIŽA – sodeluje RKS – OZ PIRAN

SVETOVNI DAN BABIC IN MEDNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTER

SVETOVNI DAN GIBANJA – sodeluje ŠIMC PIRAN

MEDNARODNI DAN DRUŽINE        

 

PRIREDITEV V PRIMERU DEŽJA ODPADE!