S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Med-O-Vita

O PROJEKTU Med-O-Vita

Projekt Med-o-Vita je rezultat dolgoletnega čebelarskega sodelovanja slovenskega in hrvaškega območja. V projektu se postavljajo novi in obnavljajo stari čebelnjaki, vzpostavlja se muzej čebelarstva, učne poti, zasaditve medovitih rastlin, kulinarične delavnice, skupna brošura z jedmi za gostince, delavnice za različne ciljne skupine, kjer je posebno  mesto namenjeno vključevanju ranljivih skupin. Izdelali se bodo čebelarski spominki, čebelarji pa sodelujejo tudi pri skupnem trženju na lokalnih prireditvah. Izvedeno je bilo skupno ocenjevanje medu, kjer so se slovenski čebelarji izvrstno izkazali, preko izmenjave praks in izkušenj pa se vzpostavlja novo sodelovanje med čebelarji na obeh straneh meje, ki se bo nadaljevalo tudi po zaključku projektnih aktivnosti.

Projekt  se izvaja v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020. 

Okvirna vrednost projekta: 328.000 evrov

Okvirni EU prispevek: 254.000 evrov

 

PROGRAM DOGODKA

V okviru projekta Med-O-Vita je predvideno srečanje vseh v projekt vključenih LAS-ov, slovenskih in hrvaškega, ter čebelarjev iz sodelujočih območij. Poleg izmenjave dobrih praks in čebelarskih izkušenj ter medsebojnega druženja pa želijo partnerji predstaviti aktivnosti in dosežke projekta tudi širši javnosti.

Okvirni program od 17. do 19. ure:

  • Pozdravni nagovor gostiteljev, predstavitev Čebelarsko sadjarskega učnega centra kot dobre  prakse – koriščenje EU sredstev za postavitev in nadgradnjo centra…
  • Predstavitev izvedenih aktivnosti in doseženih rezultatov v okviru projekta Med-O-Vita na območju štirih sodelujočih LAS
  • Ogled zeliščnega vrta in pogovor z zeliščarko na temo uporabe zelišč v kombinaciji z medom
  • Apiterapija – koristnost čebeljih pridelkov in izdelkov v praksi z medicinsko sestro čebelarko
  • Prikaz postopka vlivanja sveč iz čebeljega voska 

Kdaj: petek, 17. maj ob 17. Uri

Kje: Čebelarsko sadjarski učni center na Fari na Prevaljah