S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Nadgradnja centralne čistilne naprave Domžale - Kamnik

O PROJEKTU Nadgradnja centralne čistilne naprave Domžale - Kamnik

Centralna čistilna naprava Domžale – Kamnik, je z nadgradnjo po zmogljivosti postala četrti največji sistem za čiščenje odpadne vode v Sloveniji, saj gre za enega največjih ekoloških projektov šestih občin (Domžale, Kamnik, Mengeš, Cerklje na Gorenjskem, Komenda in Trzin). Njegov cilj je dolgoročno kakovostno zagotavljanje čiščenja odpadne vode v regiji za območje s 149.000 PE za nekaj desetletij, zagotavljanje varnega obratovanja v okviru zakonskih omejitev in standardov ter zmanjšanje obremenjevanja okolja. Nadgradnja kot celota z novimi procesnimi pristopi pomembno pripomore k izboljšanju ekološkega stanja reke Kamniške Bistrice, s tem pa tudi k varovanju vodnih virov in ohranjanju podtalnice.

Nadgradnja infrastrukture CČN je bila vključena v skupni projekt Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju Domžale – Kamnik.

Okvirna vrednost projekta: 15,5 milijona evrov

Okvirni EU prispevek: 13,2 milijonov evrov

FOTO: Blaž Oman

 

PROGRAM DOGODKA

JP CČN Domžale – Kamnik bo za vso zainteresirano lokalno in širšo javnost organizirala Dan odprtih vrat. Ob tej priložnosti bo po končanem uradnem delu programa mogoč tudi ogled kapacitet Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik kot uspešnega kohezijskega projekta.

Kdaj: v soboto, 18. maja 2019 s pričetkom ob 9:50.

Kje: na sedežu JP CČN Domžale – Kamnik d. o. o., Študljanska 91, 1230 Domžale